Lubię to

Salsa


Fajny i szybki pomysł na dip do wszelkiego rodzaju chrupadeł.


Potrzebujemy:
- 3 twarde pomidory
- 1 małą papryczkę chilli
- 1/2 cebuli
- ząbek czosnku
- sok z połowy cytryny
- łyżeczka bazyli
- sól i pieprz






Pomidory wkładam do miski i zalewam wrzątkiem (parzę).

Sparzone pomidory obieram ze skóry...

...i kroję w drobną koskę.

Z papryczki usuwam pestki i siekam ją bardzo drobno.

Cebulę również siekam drobno.

Wszystko przekładam do miski, dodaję wyciśnięty ząbek czosnku, sok z cytryny, bazylię, sól i pieprz.

Całość bardzo dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę do lodówki
Po godzinie wszystkie smaki się przegryzą i salsa gotowa.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz