Lubię to

Grul


Prosty pomysł na ziemniaka :)



Potrzebujemy:
- duży ziemniak
- por
- boczek
- ser żółty
- gęsta śmietana 18%
- pieprz







Ziemniaki szoruję i gotuję w mundurkach.

Boczek kroję w kostkę.

Pora kroję w plastry i nacinam jak na zdjęciu.

W ten sposób uzyskałem długie paski.

Boczek smażę na patelni.


Dorzucam pora.

Duszę całość pod przykryciem aż por zmięknie.


Dodaję śmietanę, odrobinę pieprzu, dokładnie mieszam i odstawiam z ognia.

Ugotowane ziemniaki wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 10-15 minut.
Ser trę na tarce o drobnych oczkach.

Upieczonego ziemniaka nacinam i posypuję serem.

Nakładam farsz z patelni, posypuję po wierzchu odrobiną sera i gotowe.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz