Lubię to

Sałatka ze Szpinaku


Wiosna w pełni, więc zaczynam dział sałatkowy.


Potrzebujemy (na 3-4 porcje):
- szpinak baby
- mozarella
- 1/2 owocu granatu
- orzechy włoskie
- pomidorki cherry
- 2 łyżki miodu
- łyżka octu balsamicznego
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka oliwy



Pomidorki kroję na połówki.












Z połówki granatu wyjmuję do miseczki pestki.












Orzechy kruszę na trochę mniejsze kawałki.












Do szklanki wlewam miód, ocet, musztardę i oliwę i dokładnie mieszam.




























Na talerzu kładę garść umytego szpinaku, rozrzucam kilka pomidorków, trochę orzechów i pestek granatu. Na koniec szrpię niedbale mozarelle na małe kawałki i też rzucam tu i ówdzie, polewam łyżeczką sosu i gotowe.










Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz