Lubię to

Pancakes Migdałowe

Ekstra szybka przekąska na słodko.







Potrzebujemy:
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 100g migdałów
- 2 łyżki cukru wanilinowego
- 2 łyżki cukru
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki masła





Migdały siekam na drobne kawałki.























Do miksera wrzucam mąkę, mleko, jaja, masło cukier wanilinowy i zwykły, proszek do pieczenia i orzechy, słowem wszystko.










Miksuję aż wszystko się dokładnie połączy.
























Na rozgrzanej patelni teflonowej smażę po dwa placki bez tłuszczu.











Kiedy podwoją swoją wysokość i pojawią się dziurki na powierzchni powinny być już ładnie zrumienione od spodu. Przewracam je i trzymam na patelni jeszcze chwilę.





















Kładę na talerz i gotowe. Można jeść same, z dżemem, nutellą lub co kto lubi. Ja akurat miałem syrop klonowy.













Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz